• Waar wij goed in zijn...

  Waar wij goed in zijn...

  Benetti Marmi

  • Jarenlange ervaring
  • Specialist sinds 1995
  • Bekend in de branche
  • Totaal ontzorging
 • Benetti Marmi heeft..

  Benetti Marmi heeft..

  ruime ervaring in het uitvoeren van de complete werkzaamheden

  • Advies
  • Inkoop + Levering
  • Controle + Plaatsing
  • Bewerken natuursteen / keramiek
  • Engineering
 • Werk in beeld...

  Werk in beeld...

Marmer

Marmer

Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur. Marmer komt vooral voor in de kleuren wit en grijs, maar zijn er ook in het rood en roze. Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer duidelijk te herkennen. Per marmer kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig.

Graniet

Graniet

Graniet is te herkennen aan de gespikkelde en gelijkmatige structuur in alle richtingen. De steen bestaat vooral uit veldspaat (kristallen) die de steen zijn kleur geven, zwarte biotiet en grijze kwartskorrels. Graniet is in vele kleuren leverbaar. Rood- en bruintinten komen veel voor.

Kalksteen

Kalksteen

Kenmerkend zijn de attractieve kleurschakeringen, aders en fossiele resten van planten en dieren. Kalksteen is in een grote diversiteit aan kleuren leverbaar. Veel voorkomende kleuren zijn: crème, geel, rood en bruin, maar ook grijs en zwart komen voor. Per kalksteen kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig.

Kwartsiet

Kwartsiet komt vooral voor in de kleuren (donker)grijs, crème, geel en rood. Per soort kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig. Kwartsiet is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van zandsteen en is sterk gelaagd. In de groeve worden schollen steen van de rots gespleten. Het natuurlijk splijtoppervlak verschilt per kwartsiet van ruw tot vrijwel glad. De vorm van de schollen is onregelmatig, ze worden ook wel flagstones of scherven genoemd. Vierkante- of rechthoekige tegels worden uit de schollen gezaagd of geknipt.

Materialen

Soorten natuursteen en oppervlakte-bewerkingen

Een tipje van de sluier.

Natuursteen is een duurzaam en praktisch materiaal, dat zowel voor binnen als voor buiten geschikt is en leverbaar is in talloze kleuren, afmetingen en oppervlaktebewerkingen.
Het is een milieuvriendelijk product met een uniek en levendig uiterlijk, kan tegen een stootje en is bovendien eenvoudig te onderhouden.
Natuursteen is er in vele varianten. De meest populaire soorten zijn; marmer, graniet, kalksteen, zandsteen, hardsteen, leisteen en kwartsiet.
Wereldwijd worden blokken natuursteen in groeves gewonnen d.m.v. de boor- of zaagmethodes. Nadat de blokken natuursteen gewonnen zijn, worden deze in de fabriek tot platen verzaagd. Afhankelijk van de vorm en het gewenst uiterlijk wordt de plaat bewerkt.
De keuze van de oppervlaktebewerking hangt af van de wens van de klant. Veel toegepaste oppervlakte bewerkingen zijn; zoeten, polijsten, zagen, vlammen, zandstralen, boucharderen, frijnen en borstelen.
Door een jarenlange samenwerking met natuursteenbedrijven en groeves in Europa, Azië en Zuid Amerika, zijn wij in staat om vrijwel elke door u gewenste steensoort te leveren.

Tevens geven wij u graag advies over de behandeling en het onderhoud van alle soorten natuursteen.

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact op

Openingstijden

Ma - Vrij 8:00 - 17:00
en op afspraak

Adres

Sint Clemensdreef 3
5096 BH Hulsel
The Netherlands

Contact

info@benettimarmi.nl
Tel. +31 (0)76 54 13 971
GSM +31 (0)61 24 16 897

Gegevens

Iban: NL19RABO0397627157
Bic: RABONL2U
Kvknr: Eindhoven 23077393
BTWnr: NL803.53.4814.B01
Algemene voorwaarden